WASSUP?! DE DENIM DO’S EN DON’TS!

WASSUP?! DE DENIM DO’S EN DON’TS!

Bij het wassen van je jeans heb je twee opties. Veruit de makkelijkste is: uitbesteden. Probeer je vader, moeder, grote zus / broer of buurvrouw lief aan te kijken, wie weet zijn zij gek genoeg. Maaaaaar als dat niet helpt, heb je altijd nog optie twee: de liefde verklaren aan de wasmachine. Ja, je zal er dan echt aan moeten geloven. Maar hé, een cool kid zoals jij kan de was doen…zeker met deze dikke tips!

Dikke denim wastips:

  • Lees altijd eerst van tevoren goed het etiket in je jeans. Wees niet eigenwijs, maar volg de voorschriften naadloos op. Lees het etiket bij iedere jeans opnieuw, want het kan per jeans verschillen hoe deze gewassen moet worden.
  • De dikste tip: Kies voor een zo laag mogelijke temperatuur (30 graden). Hierdoor voorkom je verkleuring en krimpen. Oh en gebruik vloeibaar wasmiddel. Géén poeder. Poeder wasmiddel kan namelijk vlekken achterlaten op je donkere jeans.
  • Verder was je het beste je jeans binnenstebuiten. Met knopen en ritsen gesloten. Zo voorkom je dat je jeans beschadigd raakt tijdens het wassen. En als laatste: was je jeans apart van andere kledingstukken én niet te veel spijkerbroeken tegelijkertijd.

Black vs blue

Wil je dat de zwarte kleur langer blijft hangen en je zwarte jeans niet grijs uitslaat? Leg dan je zwarte broek dan vóór het wassen in een bak met azijn. Dit zorgt ervoor dat de zwarte kleurstof beter aan de vezels blijft hangen.

Stop je spijkerbroek niet in de droger

Een absolute ‘no go’ is je denim in de droger doen. Door de hoge temperaturen van je droger smelten de elastanvezels van – met name je stretch jeans – samen. Weg elasticiteit en draagcomfort. Als je broek iets te groot is, laat je deze dus niet krimpen in de droger. Na een uur is de oude vorm weer terug en is de elasticiteit verdwenen. Daarnaast is mogelijk dat de kleur verkleurt in de droger. No way dus…

Nou, moet lukken toch?! Good luck!