1. Stichting UPV textiel 

Per 1 juli 2023 is Indian Blue Jeans met trots officieel aangesloten bij stichting UPV-textiel. Deze samenwerking tussen UPV markeert een belangrijke stap in ons streven naar duurzaamheid. Samen met UPV zullen we ons inzetten voor een gescheiden inzamelsysteem, waardoor we kunnen bijdragen aan het verminderen van textielafval.

Onze gezamenlijke inspanningen zullen zich richten op het behalen van doelstellingen voor hergebruik en hoogwaardige recycling van textiel, waardoor we onze ecologische voetafdruk verkleinen en bijdragen aan een schonere planeet voor toekomstige generaties.

 

2. Milieuvriendelijke wassing

Een milieuvriendelijke wassing betekent dat we proberen zo min mogelijk water te gebruiken en de ecologische impact te verminderen bij het behandelen van jeans. Hier zijn een paar manieren waarop we dit doen:

  • Minder Watergebruik: We verminderen het waterverbruik bij het wassen van jeans met ongeveer de helft (45% - 50%) door geavanceerde Jeans Wasmachines te gebruiken.
  • Nanobubbles Wassing: Onze jeans met een speciale E-Flow wassing worden gewassen met nanobubbles (heel kleine luchtbellen). Deze nanobubbles zorgen ervoor dat we heel weinig water hoeven te gebruiken.
  • Kunstmatige Stenen: Bij de traditionele "stone wash" gebruiken we in plaats van natuurlijke puimstenen kunstmatige stenen. Deze zijn beter voor het milieu omdat ze langer meegaan en geen gevaarlijk afval opleveren dat speciale verwijdering vereist.
  • Ozontechnologie: Om de jeans een authentieke uitstraling te geven alsof ze al gedragen zijn, maken we gebruik van geavanceerde ozontechnologie. Dit gebeurt met behulp van lucht uit de atmosfeer en vermindert de ecologische impact.
  • Laserbehandeling: Voor het creëren van het 'gebruikte effect' op de jeans gebruiken we lasers in plaats van handmatig schuren met schuurpapier. Dit bespaart niet alleen het milieu, maar is ook gezonder voor de arbeiders in de fabriek.

Met al deze technieken dragen we bij aan een beter milieu door het verminderen van watergebruik, afval en vervuiling tijdens het productieproces van onze jeans.